Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 15:47 - Грейна слънце и е топло сякаш есен
Автор: dkolov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
0



Прилича на септемврийско време, а вече е средата на откомври. Доста е топло, въпреки че едва ли това следствие от глобалното затопляне. Когато бях малък имам спомен, че по това време имаше сняг и беше възможно да се карат шейни и даже детски ски по ливадите около града.

Определено климата се променя, а усилията за спиране на премените все повече ми изглеждат твърде малки. Вярно че забраниха продажбите на старите лампи с нажежаема жичка, започнаха да се полагат усилия за преминаване към електрически коли но времето явно си върви. Мисля че наскоро четох, че големите от които зависи да все вземат мерки с които да се противодейства на глобалното затопляне, все още не са уточнили с какво са склонни да се разделят за да намалят испуснатите в атмосферата парникови газове.

Проблема наистина е нож с две остриета, от една страна е необходимо да се променят изцяло някой индустрии и начина по-който изразходваме енергия, а от друга сериозно трябва да намалим ефекта от нашето съществуване на тази земя.
Чудех се дали ще стигнем до там, че зимата да няма сняг в София. През последните години сняг вали като че ли рядко и се задържа твърде малко. Единствено говорим че службите за почистването му не са готови да се справят когато колкото и рядко да е завали сняг.

Не знам как е по света, но мисля че мерките за намаляване на изгорелите газове не са много сериозни. Германия е производител на коли и с един куршум удря два заека, хем създава заетост в икономиката, хем изхвърля всички стари и некологични страни. Както се казва правителство има много добър инструмент за спряване с проблема.

Ние сме на обратната страна - хем не  произвеждаме коли, хем купуваме старите неекологични изхвърление в Германия.


Тагове:   слънце,   есен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dkolov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 19889
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930